İZMİR / BALÇOVA - Başöğretmen Atatürk İlkokulu

Ock

4.sınıf öğrencilerimiz Matematik ve İllüzyon Müzesi ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne gezi gerçekleştirdi. Hem eğlenerek öğrendiler hem de keyifli vakit geçirdiler..

Ock

ROBOKOD İZMİR BİLİŞİM VE KODLAMA PROJESİ İÇİN ROBOKOD ATÖLYEMİZ HAZIR HALE GETİRİLDİ.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ARALIK ayı faaliyeti olan  HİKAYE ANLATMA YARIŞMASI yapılarak okul birincileri belirlenmiş, ödülleri Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı tarafından verilmiştir.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

Okulumuz 2.sınıf öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Arzu AYKAÇ, Demet TANIŞ ve Ummahan GÜLTEKİN ERDEM gözetiminde Uşakizade Köşkü, Atatürk Evi, Gündoğdu Meydanı'na gezi gerçekleştirdi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Okulumuz  öğretmenleri rehberliğinde görevli öğrencilerimiz tarafından koridorlarımızda Pano çalışması hazırlandı.

Hazırlanan Panolara " Dede Korkut Hikâyeleri, yazar - eser tanıtımı, Ömer Seyfettin ve eserleri, Mevlana, Çocuk Şiirleri Antolojisi" konuları içerikli çalışmalar asıldı.

Etkinlik çalışmalarının yürütülmesinde rehberlik eden öğretmenlerimiz ve görevli öğrencilerimize teşekkür eder çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Emine ÇAM PİŞKİN, Selma BAHÇECİ, Mehmet AKCA,Emine Oya DİNÇ gözetiminde Tarihi Asansör, Oyuncak Müzesi ve Arkeoloji Müzesi gezilerini gerçekleştirdi.

Ara

Yeter ki Kalbinizde Engel Olmasın! Hepimiz engelliyiz bir nevi;  birbirinize elinizi uzatın, kolaylaştıralım hayatlarımızı zorlaştırmayalım. Fark edelim, farkında olalım

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama programı okulumuzda coşkuyla kutlandı.Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Atamızı ölümünün 85.yıldönümünde saygı ve minnetle andık.

Ara

Okulumuz 4/C sınıfı öğrencilerimiz Sınıf Öğretmenleri Ülkü GEYİK gözetiminde İzmir Kitap Fuarına gezi gerçekleştirdi.

Ara

Okulumuz 4/B sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Songül TUTAR gözetiminde İzmir Kitap Fuarına gerçekleştirdi.

Kas

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı 8 Kasım 2023  tarihinde gerçekleştirildi.

Kas

Cumhuriyetin 100.yıl dönümü kutlamaları 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Balçova Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreniyle başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama Programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Balçova Kaymakamı Sayın Mahmut HALAL' ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiir, ödül töreni ve 'Cumhuriyetimizin 100.yıl Gösterisi' ile devam etti. Final Gösterisi yapıldıktan sonra tören geçişiyle sona erdi.

Kas

Milletimizin ortak azmi ve millî şuurunun neticesi olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, hepimizin ortak görevidir.

Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Aynı ilkeler ve kararlılıkla nice yüzyıllara…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!